Atelier de auto-apărare feministă

Credem că într-o familie iubitoare nu e loc de violență, iar violența de gen afectează și comunitatea LGBTQ+, atât prin homofobia generalizată de la nivelul societății, cât și prin mecanismele internalizării valorilor patriarhale, care se strecoară în relațiile noastre queer.
 
Violența domestică nu ține cont de orientarea sexuală. Trăim într-o lume în care violența este încă acceptată, scuzată, ignorată sau invizibilizată, deși ea face parte din fibrele societății injuste în care trăim și afectează mii de persoane zilnic. Să ne auto-apărăm înseamnă nu doar a putea riposta fizic, ci și a avea capacitatea emoțională și mentală de a ne păstra autonomia, puterea și încrederea în noi înșine în fața violenței. Feminismul ne informează cum dinamicile sociale și de gen ne influențează răspunsurile emoționale și mentale, care ne pun fizicul în mișcare.
Autoapărarea feministă combină deci tehnici fizice de luptă, accesibile tuturor, cu tehnici verbale, emoționale și mentale.
 
CE FACEM?
Împreună vom discuta și reflecta la ideile pe care le avem despre puterea noastră, cât și cum ne afectează aceste idei capacitatea de a răspunde în situații de agresiune, indiferent de tipul sau gravitatea acesteia. Apoi, prin jocuri și exerciții ne vom explora limitele personale (boundaries), vom descoperi cum se simte, fizic, transgresiunea lor și vom dezminți mitul puterii fizice masculine. La final, vom explica câteva tehnici de autoapărare fizică, pe care le vom și practica împreună!
 
CÂND?
Vineri, 28 iulie, orele 11:00 – 15:00 SAU Sâmbătă, 29 iulie, orele 10:00 – 14:00 (poți selecta ziua în formularul de înscriere).
 
UNDE?
la spațiul Filaret16, strada Mitropolit Filaret, nr 16 Gratuit*, max.12 participantx.
 
MĂ ÎNSCRIU!
Formularul de înscrieri este aici: https://forms.gle/A3zBtvnZUr4HZMcW7 Vă rugăm să vă înscrieți până în 25 iulie, ora 23:59.
 
*Atelierul nu este deschis bărbaților cis.
**Acest atelier dureaza 4h, cu pauze incluse. Îl oferim de 2 ori, deci selectează ziua în care știi că poți veni. Nu e nevoie de o anumită ținută sau vreo pregătire fizică, dar recomandăm să îți aduci ceva pe care poți lua notițe. Atelierul poate fi adaptat la diferite nevoi de mobilitate, așa că nu lăsa asta să te descurajeze de la a participa! Ne poți transmite orice crezi că ar trebui să știm în formularul de înscriere. Din păcate spațiul Filaret nu este accesibil scaunelor cu rotile.
***Facilitatorx din colectiva Riposta au formare in Feminist Self Defence, oferită de asociația Garance, Brussels, care oferă cursuri de autoapărare feministă de peste 25 de ani. Încercăm să avem o viziune critică și intersecțională asupra practicii, și să aplicăm o pedagogie feministă. *Atelierul este gratuit, dar primim donații pentru colectivă la locație.

Location Filaret 16

2023-07-28 11:00:00

Category: Evenimente

SHARE

More events

28

October

#ProtejațiToateFamiliile – Întâlnire cu părinți ai pesoanelor LGBTQIA+

Au ieșit în spațiul public pentru a-și apăra familiile.  Au spus lumii întregi că își doresc tot ce e mai bun

October 28, 2023

5:00 pm

Strada Lirei nr. 10

Vezi mai multe

21

July

A Filthy Queer Feast

A Filthy Queer Feast oferă și explorează o perspectivă alternativă asupra istoriilor locale queer și lesbiene (trecut, prezent, viitor potențial)

July 21, 2023

7:00 pm

Șelari 13

Vezi mai multe

28

July

Atelier de auto-apărare feministă

Credem că într-o familie iubitoare nu e loc de violență, iar violența de gen afectează și comunitatea LGBTQ+, atât prin

July 28, 2023

11:00 am

Filaret 16

Vezi mai multe

21

July

Bucharest PRIDE 2023

Vara aceasta ne revedem la Bucharest Pride în perioada 21 – 29 iulie. Celebrăm împreună comunitatea LGBTQIA+ din România și

July 21, 2023

12:00 pm

București

Vezi mai multe

25

July

Ce înseamnă acasă? – problema locuirii pentru comunitatea LGBTQI+

Pentru multx dintre noi, acasă este un loc în care nu ne simțim în siguranță. Iar de multe ori, acasă

July 25, 2023

5:00 pm

Grădina ArtHub

Vezi mai multe

13

October

Cină comunitară cu familii LGBTQIA+

Familiile LGBTQIA și nevoia lor de a fi recunoscute și protejate în România s-a aflat printre cele mai discutate subiecte

October 13, 2023

6:00 pm

Strada Lirei nr. 10

Vezi mai multe

28

July

Dance Workshops

Beloved queer community, În cadrul Bucharest Pride 2023, “DANCE WORKSHOPS – Club Styles: Waacking, Voguing & House dance” este un

July 28, 2023

4:00 pm

Grădina ArtHub

Vezi mai multe

28

July

Drag District: The Aftermath

Te-ai gândit vreodată cum ar fi ca, pentru o noapte, să scoți la lumină cea mai autentică și non-apologetică versiune

July 28, 2023

10:00 pm

Q Club

Vezi mai multe

28

July

Drag District: The Story

Drag District: The Story reinterpretează și revizitează povești de dragoste clasice, împletește pierderea, răzbunarea, dorul de casă și acceptarea de

July 28, 2023

8:00 pm

Cinema Elvire Popesco

Vezi mai multe

23

July

Expoziție Povestea mea.2

– ̆ este o expoziție multimedia care combină o metodă structurată de storytelling cu imagini obținute prin AR (realitate augmentată).

July 23, 2023

5:00 pm

Grădina ArtHub

Vezi mai multe