Resurse

BAZĂ DE DATE: MEDICI LGBTQI FRIENDLY

  • 2023-10-30

Accept și-a propus să realizeze o bază de date cu medici LGBTQI-friendly din cât mai multe specializări (medici de familie, endocrinologi, ginecologi, psihiatri, dermatologi, stomatologi, infecționiști, urologi etc.) la care persoanele din comunitatea LGBTQI din toată țara să poată apela cu încredere atunci când vor să acceseze servicii specializate și își doresc să fie respectați și să se simtă safe.

Vezi documentul

Valori și percepții ale românilor cu privire la familie și căsătorie

  • 2023-06-08

Studiul sociologic lansat de Asociația ACCEPT răspunde la întrebarea „Ce cred românii despre căsătoria cuplurilor de același sex?”. Majoritatea adulților tineri din România consideră că familiile de același sex au nevoie de protecția legii prin căsătorie sau parteneriat civil, iar gradul de acceptare a persoanelor LGBTI și a cuplurilor de același sex a crescut semnificativ în rândul românilor de toate vârstele. Sunt concluziile cercetării lansate de Asociația ACCEPT pe 15 aprilie 2021.

Vezi documentul

Cercetare: „Experiențele comunitare, individuale și juridice ale persoanelor transgender din România”

  • 2023-06-05

Cercetarea vorbește amănunțit despre diferite aspecte cu care se confruntă persoanele trans din România, precum: dificultățile pe care le-au întâmpinat în legătură cu tranziția (socială, medicală, juridică), incidentele pe care le-au avut în spațiul public, experiențele de la locul de muncă, relația cu autoritățile, relația cu sistemul și cu personalul din sănătate.

Vezi documentul

Un liceu sigur pentru toți Percepții și atitudini față de persoanele LGBT în mediul educațional românesc”

  • 2023-05-08

Descriere: Liceeni LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender) se confruntă cu un grad ridicat de bullying, violență și hărțuire, conform studiului Un liceu sigur pentru toți: Percepții și atitudini față de persoanele LGBT în mediul educațional românesc, lansat de Asociația ACCEPT pe 29 februarie. 7 din 10 elevi LGBT consideră că tinerii din comunitate nu sunt în siguranță la școală, mai ales din punct de vedere emoțional, în timp ce 6 din 10 au fost martorii sau victima unei agresiuni. Lansarea a avut loc în februarie 2016.

Vezi documentul

Ghid metodologic: „Stigma se termină cu noi”

Ghidul metodologic de față a rezultat dintr-un training extensiv, de două săptămâni, adresat în special activiștilor, voluntarilor și psihologilor care colaborează cu organizații non-guvernamentale și au dorit să afle mai multe despre cum pot oferi servicii persoanelor care trăiesc cu HIV. Ghidul se adresează, și el, în special ONG-urilor care pot înțelege mai bine, cu ajutorul lui, nevoile specifice persoanelor care trăiesc cu HIV, dintr-o perspectivă intersecțională. În același timp, sperăm ca ghidul să ajungă și la alți profesioniști care lucrează cu persoane care trăiesc cu HIV și la publicul larg, care, citindu-l, poate obține o privire în detaliu a ceea ce înseamnă să trăiești cu HIV astăzi în România și, în general, în lume.

Vezi documentul

Situația HIV/ SIDA în România

Descriere: Cercetare: „Situația HIV/ SIDA în România” de mai jos poate contribui la o mai bună înțelegere a provocărilor prin care trec persoanele care trăiesc cu HIV și persoanele LGBTQ+ în sistemul medical, fiind de folos atât pentru profesioniști din sistemul medical, cât și pentru autorități și publicul larg.

Vezi documentul

Sari la conținut