Beloved queer community,
În cadrul Bucharest Pride 2023, “DANCE WORKSHOPS – Club Styles: Waacking, Voguing & House dance” este un eveminent cu o serie de workshop-uri de dans, cât și cunoştinţe în ceea ce privește cultura lor.
Vă invitam vineri 28 iulie, începând cu ora 16:00, la ARTHUB (Str. General Constantin Budișteanu 10) să participați la workshop-uri de dans cu Irina Elle, Waana Neagu și Swagger, alături de o serie de Q&A’s la finalul fiecărui workshop. Avem plăcerea de a-i avea ca profesori pe cei trei dansatori profesioniști care au experiență și expunere la medii și surse importante din cultura dansului, cunoștiințele lor fiind aprofundate de la pionieri și fondatori ai stilurilor pe care aceștia le predau.
Programul pentru workshops va fi:
• Waana Neagu: WAACKING Workshop + Q&A (16:00-17:15)
• Irina Elle: VOGUE Workshop + Q&A (17:30-18:45)
• Swagger: HOUSE Workshop + Q&A (19:00-20:15)
Important: Pot exista decalări de program, sunt mai multe aspecte pe care le luăm în vedere: durata Q&A-ul poate fi variabilă, de asemenea, și pauzele între workshops pot varia în funcție de energia grupului.
Ce vei învăța?
În cadrul evenimentului vei învăța bazele stilurilor de dans, cât și informații despre istoria, muzica și cultura specifică stilului. Vom învăța, dansa, distra împreună și ne vom reaminti cum aceste stiluri de dans născute în comunitățile queer, au fost și sunt o formă de rezistență, exprimare și conectare.
Toate vârstele și corpurile sunt binevenite, indiferent de formă sau pregătire. Nu este necesară experiența în dans.
Accesul este gratuit, în baza înscrierii aici:
https://forms.gle/h8E3ByUrWRRjXvG9A . Capacitatea este limitată, astfel vă rugăm să vă înscrieți din timp și să anunțați în cazul în care nu mai puteți participa la adresa de mail: alexandrastatache@gmail.com
Pentru o bună desfășurare a cursurilor:
-încălțămintea comodă de schimb este necesară
-participarea se face exclusiv în baza înscrierilor și rezervării locului
locurile sunt limitate, astfel în cazul în care evenimentul va fi sold-out îți vom comunica pe mail validarea sau invalidarea locului rezervat
WAANA
Pasionată de muzică și istorie, Waana studiază aspectele sociale și culturale care au dus la apariția diverselor stiluri de dans în perioada 1960-prezent și manifestarea lor în diverse comunități. Este preocupată să transmită tradiția mai departe și vede dansul ca pe o formă de educație și activism.
Waana Neagu face parte din prima generație de freestyle streetdancers din România și a ajutat la dezvoltarea tuturor stilurilor de sub umbrela “street & club culture”, prin organizarea a sute de workshop-uri, concursuri de dans și evenimente.
IRINA ELLE
Irina Lalciu este o artistă din Romania și fostă gimnastă de performanță. Este dansator, coregraf și predă cursuri de dans și stretching. 12 ani de gimnastică și alți 12 de dans puși cap la cap rezultă în performerul versatil pe care il vedem astăzi.
Studiază Street styles/ Club styles participând la evenimente și worksop-uri autentice, susținute de pionieri/originatori ai stilurilor: Hip Hop, Breaking, Litefeet, Popping, House, Vogue, Chicago Footwork, Waacking, Dancehall.
Călătoria în arta Voguing-ului a inceput-o in 2012 reușind, la scurt timp, să se facă remarcată pe scena internațională. În prezent este membră a International House of Elle și Mother of the Romanian Chapter, iar în trecut a fost membră a Legendarei Casei de Vogue House Of Milan.
SWAGGER
Artist român; născut și crescut în orașul București. Influențat de părinți, începe să studieze muzica sub diferite forme: teorie muzicală, vioară, pian și canto. Prima dată intră în contact cu street styles în 2009, într-o tabără de dans din România, unde unul dintre profesorii invitați a fost Henry Link. Pentru a înțelege mai bine Hip Hop-ul ca fenomen cultural și educațional, pornește într-un proces de educare continuu, învățând de la creatori și pionieri ai diferitelor stiluri din aria de street styles. Highlight-ul carierei este cu siguranță călătoria sa în New York, locul de naștere al culturii Hip-Hop și conectarea cu comunitatea de dans locală, iar în 2022 reușește să participe în programul MopTop Universal la centrul de dans Peridance. În prezent, este implicat în construirea și creșterea unei comunități locale de dans din București, încurajând generațiile următoare să învețe și să caute informații de la sursă.