Coaliția anti-discriminare derulează proiectul „Consolidarea accesului la justitie pentru victimele discriminării si infracțiunilor motivate de ură” prin care își propune să faciliteze accesul la informații și la justiție pentru persoanele vulnerabile în fața discriminării. Prin intermediul acestui proiect ne propunem să devenim un centru de informare și un loc care oferă servicii și resurse în lupta contra discriminării. De asemenea, proiectul își dorește să sprijine grupurile vulnerabile și să le ofere educație juridică astfel încât acestea să devină jucători activi în susținerea victimelor discriminării și a infracțiunilor motivate de ură.

În cadrul acestui proiect ne propunem să creșterea gradului de implicare al comunităților și cetățenilor vulnerabili la discriminare și infracțiuni motivate de ură în acțiuni de advocacy și autoreprezentare coordonate de Coaliția Anti-Discriminare, în vederea obținerii unor schimbări sistemice ale cadrului normativ pentru un acces efectiv la justiție și remedii adecvate.

Proiectul este derulat de Asociația Accept, în parteneriat cu Coaliţiei anti-discriminare, Centrul Euroregional pentru Inițiative Publice, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și Intersex Iceland, cu sprijinul financiar al programului Active Citizens Fund România. Programul Active Citizens Fund România este finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. ACF este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Proiect implementat pentru consolidarea Coaliției anti-discriminare, derulat de Asociația Accept, în parteneriat cu Centrul Euroregional pentru Inițiative Publice, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și Intersex Iceland cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este să faciliteze accesul la informații și la justiție pentru persoanele vulnerabile în fața discriminării.

by Alexandra

2023-03-21

Category:

SHARE

Related articles