Marșul Bucharest Pride 2023

🏳️‍🌈 La Marșul Bucharest Pride 2023 celebrăm vizibilitatea comunității LGBTQIA+ din România. Sâmbătă, 29 iulie, colorăm Calea Victoriei în culorile iubirii.

 
📌 Programul Marșului:
17:00 – 18:00 – Întâlnirea participanților pe Calea Victoriei (intersecție cu Strada Gheorghe Manu și trotuarele adiacente Căii Victoriei)
18:00 – 19:30 – Marșul Bucharest Pride se desfășoară pe Calea Victoriei – Pod Națiunile Unite – Bd. Națiunile Unite – traversare Bd. Libertății – alveola Parc Izvor – Parc Izvor.
19:30 – 22:00 – Finalul marșului Bucharest Pride în Parcul Izvor.
 
Visible Love. Visible Families.
Grafică de Alex Petrican.
 
‼️ Informații importante:
La marșul Bucharest PRIDE 2023 sunt interzise: armele de orice fel, materialele explozive sau incendiare, substanțele iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitivele pentru șocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a desfășurării normale a evenimentului, substanțele psihoactive sau psihotrope interzise prin lege sau băuturile alcoolice.
 
Raportați la 112 și organizatorilor orice incident violent observat și indicați forțelor de ordine prezente pe traseul marșului unde s-a produs incidentul, care sunt persoanele care au nevoie de protecție și ajutor, cine sunt cei care au produs conflictul. Raportați la 112 și organizatorilor orice situație în care o persoană este rănită sau i se face rău de la aglomerație sau căldură. În spatele coloanei de participanți este o ambulanță pregătită să ofere primul ajutor. Un punct de prim ajutor este amplasat și la finalul traseului, în Parcul Izvor.
 
În cazul în care în apropierea voastră există un incident violent, vă rugăm să vă îndepărtați, să faceți un cerc la distanță în jurul incidentului, să scandați “FĂRĂ VIOLENȚĂ!”. Păstrați-vă calmul, nu fugiți și anunțați imediat organizatorii și forțele de ordine prezente. Vă rugăm să semnalați voluntarilor, organizatorilor sau forțelor de ordine orice comportament abuziv sau violent, atât din punct de vedere fizic, cât și verbal, precum și orice persoane prezente care ar putea să disturbe buna organizare a Marșului Bucharest PRIDE 2023 prin instigare la ură violență și discriminare îndreptată împotriva participanților la adunarea publică. Vă rugăm ca pe toată perioadă marșului să urmați instrucțiunile organizatorilor și ale forțelor de ordine prezente.
 
//
Un eveniment Bucharest Pride 2023, organizat de ACCEPT.
Sărbătorim iubirea și puterea comunității LGBTQIA+ din România printr-un maraton de evenimente. Bucharest Pride 2023 este despre familie și despre dreptul de a avea o familie, indiferent de orientarea sexuală sau identitatea de gen.
Bucharest Pride 2023 | 21 – 29 iulie
Visible Love. Visible Families.
Pregătește-te pentru Pride Park: un spațiu în aer liber în care sărbătorim cultura și comunitatea queer din România printr-o serie de concerte, performance-uri și ateliere.
Bucharest Pride Park 2023 | 26 – 29 iulie| Parcul Izvor
#BucharestPride este festivalul anual organizat de Asociația Accept, dedicat de 18 ani drepturilor persoanelor LGBTQIA+ și aliaților.

Location Calea Victoriei (intersecție cu Strada Gheorghe Manu și trotuarele adiacente Căii Victoriei)

2023-07-29 17:00:00

Category: Evenimente

SHARE

More events

28

October

#ProtejațiToateFamiliile – Întâlnire cu părinți ai pesoanelor LGBTQIA+

Au ieșit în spațiul public pentru a-și apăra familiile.  Au spus lumii întregi că își doresc tot ce e mai bun

October 28, 2023

5:00 pm

Strada Lirei nr. 10

Vezi mai multe

21

July

A Filthy Queer Feast

A Filthy Queer Feast oferă și explorează o perspectivă alternativă asupra istoriilor locale queer și lesbiene (trecut, prezent, viitor potențial)

July 21, 2023

7:00 pm

Șelari 13

Vezi mai multe

28

July

Atelier de auto-apărare feministă

Credem că într-o familie iubitoare nu e loc de violență, iar violența de gen afectează și comunitatea LGBTQ+, atât prin

July 28, 2023

11:00 am

Filaret 16

Vezi mai multe

21

July

Bucharest PRIDE 2023

Vara aceasta ne revedem la Bucharest Pride în perioada 21 – 29 iulie. Celebrăm împreună comunitatea LGBTQIA+ din România și

July 21, 2023

12:00 pm

București

Vezi mai multe

25

July

Ce înseamnă acasă? – problema locuirii pentru comunitatea LGBTQI+

Pentru multx dintre noi, acasă este un loc în care nu ne simțim în siguranță. Iar de multe ori, acasă

July 25, 2023

5:00 pm

Grădina ArtHub

Vezi mai multe

13

October

Cină comunitară cu familii LGBTQIA+

Familiile LGBTQIA și nevoia lor de a fi recunoscute și protejate în România s-a aflat printre cele mai discutate subiecte

October 13, 2023

6:00 pm

Strada Lirei nr. 10

Vezi mai multe

28

July

Dance Workshops

Beloved queer community, În cadrul Bucharest Pride 2023, “DANCE WORKSHOPS – Club Styles: Waacking, Voguing & House dance” este un

July 28, 2023

4:00 pm

Grădina ArtHub

Vezi mai multe

28

July

Drag District: The Aftermath

Te-ai gândit vreodată cum ar fi ca, pentru o noapte, să scoți la lumină cea mai autentică și non-apologetică versiune

July 28, 2023

10:00 pm

Q Club

Vezi mai multe

28

July

Drag District: The Story

Drag District: The Story reinterpretează și revizitează povești de dragoste clasice, împletește pierderea, răzbunarea, dorul de casă și acceptarea de

July 28, 2023

8:00 pm

Cinema Elvire Popesco

Vezi mai multe

23

July

Expoziție Povestea mea.2

– ̆ este o expoziție multimedia care combină o metodă structurată de storytelling cu imagini obținute prin AR (realitate augmentată).

July 23, 2023

5:00 pm

Grădina ArtHub

Vezi mai multe