Pe 23 mai 2016, s-au depus trei milioane de semnături pentru a modifica definiția familiei în Constituția României. Pretextul invocat este “nevoia” interzicerii explicite a căsătoriilor dintre persoane de același sex – insă, în prezent, Codul Civil deja face această clarificare.

Așadar, acest “efort de solidaritate fără precedent” nu are o miză legislativă reală, ci este doar un atac public la orice formă de toleranță și armonie între comunitățile din România.
Ca răspuns la acest manifest, noi am luat semnăturile de pe scrisoarea deschisă de treizeci de metri de pe scările Senatului și, cu ajutorul unui typographer, le-am amestecat și combinat într-una singură, pe care apoi am transformat-o în Inelul ACCEPT*, un simbol al iubirii, respectului și devotamentului dintre două persoane care plănuiesc să devină o familie și să-și petreacă viețile impreună, indiferent dacă aparțin comunității LGBTQ sau nu.
Inelul ACCEPT este din argint și este disponibil în diferite mărimi. Pentru a-l comanda, accesează linkul de mai jos. Costul de livrare nu este inclus în prețul inelului.
* Ca să fim clar înțeleși, niciuna dintre semnăturile originale nu se regăsește în inel în întregime. Deși ele separate validează o cultură a intoleranței, împreună devin tocmai un simbol al toleranței și al iubirii.

** Munca din spatele proiectului este pro-bono. Prețul acoperă costul de producție al inelului și o donație de 10% către ACCEPT, sumă care va fi folosită în combaterea inițiativei de restrângere a definiției familiei în Constituție.
Cu dragoste,